ÇİKOLATA TABANI MALZEMESİ:
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket bitter çikolata
yarım paket sütlü çikolata
yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
YAPIMI:
-Önce çikolatayı benmari usulü eritin.
-Çikolatanın içerisine sıra ile sütü ve tereyağı ilave edin.
-Bisküvileri robottan geçirin ve çikolatayı bisküvilerin içerisine dökün.
-Kaşıkla karıştırın eğer sütü az gelmişse çok az daha ilave edin.
-Çok yumuşak,çok sert olmayan bir kıvamda olması gerekiyor.
-Hazırladığınız bu karışımı kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt sererek tabanına yerleştirin.(kelepçeli kalıp ölçüsü size kalmış ince olmasını isterseniz büyük bir kalıba,kalın olmasını isterseniz küçük bir kalıba serin)
-Harcı her tarafına yaydıktan sonra elinizle bastırın ve bir köşede bekletin.
LİMONLU İRMİK MALZEME:
-4 su bardağı süt
-8 çorba kaşığı şeker
-7 çorba kaşığı irmik
-1 çorba kaşığı tereyağı(yoksa margarin)
-1 limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
-Sütü bir tencereye boşaltın.
-Üzerine irmiği ve şekeri ilave edin.
-Kaynaması için karıştırmaya başlayın.(Kaynayana kadar karıştırmanız gerekiyor)
-Kaynayan irmiğe yağını ilave edin.
-Limon rendesini ekleyin.
-Olduğunu anlamak için kaynayan şekillerin büyük göz göz olması gerek.
-Altını kapatın ve dolapta beklettiğiniz çikolatalı harca biraz bekleyip dökün.
-Buzdolabına koymanız için soğumasını bekleyin.
-Soğuyan tatlıyı kelepçeli kalıptan çıkarın,yağlı kağıdını altından alın ve servis tabağına yerleştirin.
-Üzerine toz fındık ve hindistan cevizi serperek servis edin.
-AFİYETLE..