MALZEME LİSTESİ:
1 kilo bonfile
3 çorba kaşığı domates salçası
3-4 adet pide
zeytin yağı,tereyağı
karabiber,kekik,acı biber
kırmızı soğan,taze nane,maydanoz,yeşil soğan
süzme yoğurt
domates
ETİN YAPILIŞI:
-Etin ince ince kesilebilmesi için eti bir gece önceden buzluk kısıma koyalım.
-Eti buzluktan çıkardığımızda biraz bekleyelim;çünkü kesemeyiz.
-Etin buzu çözülmeye başlayınca keskin bir bıçak alarak ince ince dilimleyelim.
-Dilimlediğimiz eti bir tavaya alıp altını açalım..ateşin bol olması gerekiyor.
-Suyu çekilen ete 2 çorba kaşığı zeytin yağı ilave edelim.yağ etin yumuşak olmasını sağlar.
-Zeytin yağında kavurduğumuz ete 2 çorba kaşığı da tereyağı ekleyelim.
-Kekik,karabiber ekleyelim indirmeye yakın da tuzunu ekleyip etin altını kapatalım.
SOSUNUN HAZIRLANIŞI:
-bir tencereye salçayı koyalım.
-2 çorba kaşığı zeytin yağı ekleyip salçayı kavuralım.
-eti kavururken etten aldığımız et suyunu sosa dökelim.
-biraz da sıcak su ekleyelim ve kıvamlı bir sos elde edelim.
SÜZME YOĞURDU HAZIRLAMAK İÇİN YOĞURDUN İÇİNE BİR MİKTAR SU KOYALIM VE KIVAMLI BİR SOS ELDE EDELİM.
YEŞİLLİKLERİ RESİMDEKİ GİBİ SÜSLEDİM.SİZ ARZU ETTİĞİNİZ ŞEKİLDE DE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.
KEBABIN HAZIRLANIŞI:
-pidelerimizi küçük küçük dilimleyelim.
-pidelerin üzerine salçalı sudan gezdirelim.
-yoğurdu sosun üzerine gezdirelim.
-hazırladığımız etleri de en üste koyalım.
-tereyağını pul biber ile dağlayıp etlerin üzerine dökelim.
-üzerine koymak için hazırladığımız yeşilliklerden koyalım.