malzeme listesi:
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı buğday nişastası
1,5 su çay bardağı pudra şekeri
vanilya,kabarta tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
aldığı kadar un
çikolata sosu için:
1 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı tereyağı
kıvam vermek için biraz süt
HAMUR YAPIM AŞAMASI
-Margarini,sıvıyağı bir kaba alın.
-yumurtayı içine kırın.
-pudra şekerini,cevizini ekleyin
-kabartma tozunu,vanilyayı,buğday nişastasını ekleyin ve elinizle şöyle bir karıştırın.
-ununu da azar azar ekleyin ve kıvamlı bir hamur yapın
-dinlenmesi için hamuru buzdolabına kaldırın.
ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
bütün malzemeyi bir kaba alın ve benmari usulü eritin.
hamuru tezgaha alıp merdane yardım ile 1 cm kalınlığında açın ve çay bardağı ile kesin ve fırın tepsisine alın 150 derecelik fırında pişirin.fırından çıkan kurabiyeleri soğumalarını bekleyin.kurabiyeler soğuduğu zaman çikolata sosuna yarım daire şeklinde batırın.
ben hamurun bir kısmından da küçük parçalar içini açtım ve içine çikolata kaplı antep fıstığından koydum.sonra bu kurabiyeyi çikolatalı sosa batırdım.