herkesin kolayca yapabileceği çok lezzetli bir kabak tarifi vereceğim..hem sağlıklı hem leziz bu tarifi yerken çok zevk alacaksınız..
malzeme listesi:
4 adet kabak
4 yumurta
bir tutam dereotu
2 dal taze soğan
1 adet kuru soğan
karabiber,tuz
zeytin yağı
1 su bardağı kadar un(buğday unu ve tam buğday ununu karıştırdım.)
1 adet kabartma tozu
yapılışı:
-kuru soğanı yemeklik doğrayın.
-içine yeşil soğanı ve dereotunu kıyın.
-kabakları kabuklarını soymadan rendeleyin.
yumurtalarını kırın,ununu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
-istediğiniz miktarda zeytin yağını ekleyin ben lezzet versin diye azıcık fazla koydum.
-tuzunu ve karabiberini de ekleyip yağlı kağıt serilmiş küçük boy fırın tepsisine harcı dökün.
-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
-üzerine mayonez sıkıp servis yapın.
AFİYETLE..