Eylül 06, 2013

mercimekli bulgur pilavı


eskiler ne dermiş:pirinci yap unut,bulguru yap yut..seviyorum böyle doğru ve ilginç anneanne sözlerini..özellikle bu pilavı da çok seviyorum kulakları çınlasın canım babam öyle sever ki bunu..bir gün tarifini bile vermişti bana..ben size:


MALZEMELER:
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
2 su bardağı bulgur
3 adet soğan
1 çorba kaşığı domates biber salçası karışık
1 çorba kaşığı tere yağı
2-3 çorba kaşığı zeytin yağı
karabiber,tuz


YAPIM AŞAMASI:
-yeşil mercimekleri haşlayalım.Haşladığımız suyu dökmeyelim ama
-başka bir tencerede soğanları piyazlık doğrayalım ve zeytin yağında kavuralım.
-salçasını ekleyelim kavurmaya devam edelim.
-tere yağını da ekleyip;soğanların iyice pişmesini sağlayalım..biraz sıcak su eklemenizi tavsiye ederim.
-soğanlar pişince bulgurunu ve pişirdiğiniz yeşil mercimekleri suyu ile ilave edelim..
-yeşil mercimekleri eklediğimizde suyunun sıcak olması gerek.
-bulgurunuzun iki katı ölçüsünde sıcak su ilave edelim.
-baharatını ve tuzunu koyup,ocağı en kısık seviyesine getirip pişirelim.
-pilavınız demlendiği vakit yemeğe hazır demektir..

AĞIZ TADIYLA YEMENİZ UMUDUYLA..:)


közlenmiş patlıcanlı karnıyarık



malzemeler:
2 kilo patlıcan
300 gr kuzu,dana karışık kıyma
2 adet büyük soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet biber
yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı biber-domates salçası karışık
2 çorba kaşığı tereyağı
2-3 çorba kaşığı zeytin yağı
tuz,karabiber



yapım aşaması:
-önce patlıcanları ister ocağın üstünde,isteseniz fırında  közleyin
-başka bir yerde soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın, ve zeytin yağında kavurmaya başlayın.
-kıymayı da ilave edin ve pişirmeye devam edin.
-biber ve domatesleri doğrayıp ilave edin.
-indirmeye yakın maydanoz ve baharatlarını ilave edin.
-közlenen patlıcanlarınız soğuduğu zaman hazırladığınız iç malzemesini içlerine doldurun..
-başka bir tavada salçaları tere yağında kavurun ve biraz sıcak su ilave ederek bir sos hazırlayın.
-hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine gezdirin ve fırına verin..ben hepsini üzerine birer adet patates koydum..

ÇOK HAFİF VE LEZZETLİ BİR FIRIN YEMEĞİ OLDU..TERE YAĞINDA PİŞİRDİĞİNİZ SOSU MUTLAKA İLAVE EDİN..İNANILMAZ BİR LEZZET KATIYOR..
AFİYET OLSUN..