eskiler ne dermiş:pirinci yap unut,bulguru yap yut..seviyorum böyle doğru ve ilginç anneanne sözlerini..özellikle bu pilavı da çok seviyorum kulakları çınlasın canım babam öyle sever ki bunu..bir gün tarifini bile vermişti bana..ben size:
MALZEMELER:
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
2 su bardağı bulgur
3 adet soğan
1 çorba kaşığı domates biber salçası karışık
1 çorba kaşığı tere yağı
2-3 çorba kaşığı zeytin yağı
karabiber,tuz
YAPIM AŞAMASI:
-yeşil mercimekleri haşlayalım.Haşladığımız suyu dökmeyelim ama
-başka bir tencerede soğanları piyazlık doğrayalım ve zeytin yağında kavuralım.
-salçasını ekleyelim kavurmaya devam edelim.
-tere yağını da ekleyip;soğanların iyice pişmesini sağlayalım..biraz sıcak su eklemenizi tavsiye ederim.
-soğanlar pişince bulgurunu ve pişirdiğiniz yeşil mercimekleri suyu ile ilave edelim..
-yeşil mercimekleri eklediğimizde suyunun sıcak olması gerek.
-bulgurunuzun iki katı ölçüsünde sıcak su ilave edelim.
-baharatını ve tuzunu koyup,ocağı en kısık seviyesine getirip pişirelim.
-pilavınız demlendiği vakit yemeğe hazır demektir..
AĞIZ TADIYLA YEMENİZ UMUDUYLA..:)