Eylül 05, 2013

GÜVEÇTE mantar-et kardeşliği


İnanılmaz bir üçlü ile karşı karşıyayız.GÜVEÇ-ET-MANTAR..bunların içine çok az da sebze kattın mı tadından yenmez olur işte..
..akşam yemeğine kardeşim ve kayınbabam gelecekti..yine dolabı açtım ve her bir sebzeden  azar azar olduğunu gördüm..eee güvece ne girerse girsin güzel olur diye düşündüm ve başladım yemeğimi yapmaya..


MALZEMELER:
yarım kilo bifteklik antrikot
yarım kilo mantar
1 adet soğan
2 adet domates
3 diş sarımsak
2-3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
karabiber,tuz,kekik
tereyağı


YAPIM AŞAMASI:
-soğanları piyazlık doğrayalım..
-sarımsağı doğrayıp ekleyelim.
-etimizi jülyen şeklinde keselim ve soğanlara ekleyelim.
-mantarlarımını yıkayıp ekleyelim.
-kalan sebzelerimizi ve tereyağını ekleyip;hafif pişirelim..
-indirmeye yakın baharatlarını ve tuzunu ekleyip güveçlerimize dolduralım.
-fırınımızı 250 dereceye getirelim ve hafif sulu olarak bıraktığımız güveçlerimizi pişirelim.
-indirmeye yakın kaşar peyniri serpip servis edelim..
AFİYET BAL OLSUN..

cevizli peynirlim


öyle adının janjanlı olmasına  bakmayın bildiğiniz peynirli cevizli makarna;ama biraz dikkat çekmek istedim..siz değerli takipçilerimin en güzel sunumları hak ettiğinizi bildiğimden her seferinde değişik tatlar ve görüntülerle karşınıza çıkmaya çalışıyorum.umarım başarılı olabiliyorumdur..sözü uzatmayı sevmeyen ben tarife geçmek için sabırsızlanıyorum.

malzemeler:
1 paket erişte(ben pastavilla olanı tercih ederim hep)
istenilen miktarda beyaz peynir
1 su bardağı kadar ceviz(miktarı size kalmış)
3 çorba kaşığı kadar tereyağı
süslemek için maydanoz
kaynatmak için sıcak su




yapım aşaması:
-önce makarnayı tuz ve yağ koyduğumuz bir tencerede pişirelim.
-pişen makarnaları kevgire alıp süzülmesini bekleyelim..makarnaları az bir suda yıkayalım ki yapışkanlığı geçsin.
-başka bir tencereye tere yağını alalım üzerine tuz serpelim kızgın şekle getirelim.
-kızan tere yağına makarnaları atalım yağda biraz çevirelim.
-süsleme kabına alıp istediğimiz şekilde ceviz,peynir ve maydanozla süsleyelim.
-ılık olarak servis edelim..
AFİYET OLSUN..