yayın başlığını yazarken ne kadar uzun ismi oldu dedim kendi kendime..yine de bu isim ile çıkarmak istedim yayına..ilk defa denediğim bir lezzet oldu kendisi o yüzden yaparken biraz tereddüt ettim..ama sonuç mükemmel oldu..24 for kitchen adlı kanaldan esinlenerek denediğim tarifimi gururla sunarım..
hamur malzeme listesi:
1 adet yumurta
yarım çay bardağı zeytin yağı
50 gr tereyağı(2-3 çorba kaşığına karşılık )
1 çay bardağı süt
tuz
1 çorba kaşığ sirke
aldığı kadar kepekli ve beyaz un(ikisini yarı yarıya koymaya çalıştım)
yarım paket kabartma tozu
üst malzeme listesi:
3 adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
beyaz peynir
yarım su bardağı su
karabiber
yapılışı:
-yumurtayı yoğurma kabına alalım.
-üzerine soğuk tereyağını,zeytin yağını ilave edelim..
-süt,sirke,tuzunu,kabartma tozunu koyalım ve diğer malzemeler girmeden şöyle bir karıştıralım..
-iki undan da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
-yoğrulan hamuru iki yağlı kağıt arasına koyalım ve merdane yardımı ile açalım.
-açılan hamuru dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım..
NOT:BEN HAMURU KELEPÇELİ KALIBIN TABANINA GÖRE AÇTIM..HAMURUM BİRAZ FAZLA OLDU ONUN İÇİN DE KALAN HAMURU BUZDOLABININ BUZLUK BÖLÜMÜNE KALDIRDIM..DAHA SONRA BU HAMURDAN TUZLU KURABİYE YA DA YİNE AYNI BU ŞEKİLDE TART YAPABİLİRSİNİZ..
üst malzeme yapılışı:
-soğanları piyazlık doğrayalım.
-zeytin yağını ilave edelim ve kavurmaya başlayalım.
-kavrulan soğanların içine suyunu ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatalım..
-soğanların çok iyi pişmesi lazım.
-pişen soğanların içine indirmeye yakın tereyağı ilave edelim..
-karabiberini serpelim.
-tencerenin altını kapatalım ve soğumaya bırakalım..
buzdolabında beklettiğimiz hamuru alalım..kalıba göre ayarlayalım ve üzerine soğanını koyalım..bol beyaz peynir parçalayalım ve 200 derecelik fırına verelim..(ben biraz az peynir koymuşum..daha çok koyarsanız sanırım daha iyi olacak)..iyi günlere yiyelim..