Ağustos 05, 2013

çikolatalı şeftali



SİZLERİ ENFES BİR PASTA TARİFİMLE TANIŞTIRAYIM..ÇİKOLATALI ŞEFTALİ SİZLERLE ÖNCE MALZEME LİSTESİNDEN BAŞLAYALIM..


KEK MALZEMESİ:

3 yumurta
 yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı damla çikolata
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
vanilya
kabartma tozu
aldığı kadar un


KEK YAPILIŞI:

-Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
-Damla çikolatayı robottan geçirip ekleyelim.
-Un hariç diğer malzemeleri de koyalım ve ununu az az ilave edelim..kıvam alınca kelepçeli kalıba dökelim.
-Kelepçeli kalıp olarak 20-22 cm olanı kullandım..Altına yağlı kağıdı kesip kelepçeli kısmından sıkıştırdım..
-150 derecede pişirdim.


KREMA MALZEMESİ:

1 kilo süt
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1yumurta sarısı
1 kutu krema
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker

KREMA YAPILIŞI:

SÜT,ŞEKER,NİŞASTA,UN ve YUMURTA SARISINI BİR TENCEREYE ALIN VE PİŞİRİN..SOĞUDUĞU ZAMAN 1 PAKET KREMA VE VANİLYAYI İLAVE EDİN..LEZZETLİ KREMAMIZ HAZIR..



PASTANIN BİRLEŞME İŞLEMİ:

Kekimizin soğumasını bekleyelim..soğuduğu zaman üzerine 1 çay bardağı sütü dökelim ve kekimizi ıslatalım..bu işlemden sonra yarım paket de çikolata eritip kekin üzerine dökelim..şimdi sıra 1 adet şeftali ve 1 adet muzu başka bir yerde ezelim ve kekin üzerine sürelim..üstüne kremamızı yayalım ve en üstüne de dr oetker glazür cake icing den döküp servis yapalım..elinizde bundan yoksa hazır çikolata soslarından ya da tekrar çikolata eritip dökebilirsiniz..



NOT:KREMANIN ÖLÇÜLERİNİ TAM  OLARAK  VERDİM..İSTERSENİZ BUNUN YARISINI YAPIP ÖLÇÜYÜ AZ TUTABİLİRSİNİZ..İSTERSENİZ DE TAM ÖLÇÜ YAPIP BUZLUĞA KOYABİLİRSİNİZ..

NOT:KEK SİZE KALIN GELİRSE YARISINI KESİP YİNE BUZLUĞA KOYABİLİRSİNİZ..BU İŞLEMİ YARIM KEK ÜZERİNDE DE UYGULAYABİLİRSİNİZ..

AFİYETLE YEMENİZİ UMUYORUM..