Haziran 04, 2013

kurabiye hamurundan turtaya


size güzel bir tarif vereceğim arkadaşlar..hem kalan kurabiye hamurlarınız değerlendiriliyor hem de leziz bir tat yakalamış olacaksınız..verdiğim tariften önce istediğiniz kadar kurabiye yapın(kurabiyenin çeşidi sizlere kalmış ben içine fındık ezmesi doldurdum ve fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri döktüm) kalan hamurdan yetecek kadar turta hamuru ayırın.

malzemeler:
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

üs malzeme listesi:
4-5 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz daha bol da tutabilirsiniz
1 çorba kaşığı şeker

yapılışı:
önce hamurunu yapalım arkadaşlar..yukarıda olan hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi kıvamında yoğuralım..hamuru vaktiniz varsa 1 gün yoksa 1 saat bekletelim..beklettiğiniz hamurundan önce kurabiyelerinizi yapın kalan hamuru da istediğiniz boyutta bir borcama ya da turta kalıbına yayın..

üs malzeme yapılışı:
elmaları soyun rendeleyin ve bir tavaya alın.içine şekerini ve tarçınını koyun.suyunu çekesiye kadar pişirin..cevizini ekleyin ve biraz daha pişirin altını kapatın soğumasını bekleyin..

şimdi iki malzemeyi birleştirme zamanı hamuru yayın üzerine de elmalı harcı sürün..portakal büyüklüğünde bir hamur ayırın.ayırdığınız hamurla üzerine süsleme yapacağız..ister resimdeki gibi ister  kafes şeklinde isterse sizin bulacağınız bir şekille süsleyin..fırını 160 dereceye getirin  ve pişirin..fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri serperek servis yapın..afiyet olsun..