Mayıs 16, 2013

fırında içli köfte


ne zamandır yapmak istediğim bir tarifti en sonunda denedim ve muradıma erdim..içli köfte krizi tutan ben amacına ulaştı..sizlerin de denemenizi umarak tarife geçiyorum:


iç malzeme listesi:

300 gr kıyma
2 büyük soğan
1 su bardağı ceviz
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
yarım bağ maydanoz
zeytin yağı,tereyağı
karabiber,tuz

dış malzemesi:
2 su bardağı esmer bulgur
1 su bardağı göce
tereyağı,zeytin yağı
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz,karabiber


tarife iç malzemesinden başlayalım:
1-soğanları küçük küçük kıyalım
2-kıymayı da soğanların içine  atalım zeytin yağında  kavurmaya başlayalım.tereyağını kavurma işleminin sonunda koyalım ki yanmasın.tuzunu da ilave edin..
3-indirmeye yakın cevizini ve maydanozunu da ekleyin karabiberi unutmayın ama..
4-soğuması için ayrı bir yere alalım

dış malzemesi için:
1-bulgur ve göcenin üzerine sıcak su dökelim ve su çekene kadar bekletelim.
2-suyunu çeken bulgur ve göcenin içine tuzu,salçasını,yumurtasını,karabiberini ekleyelim ve yoğuralım..
3-yoğurma işlemini biraz uzun tutun..macun kıvamına getirmeniz lazım bulguru..

şimdi iki malzemenin birleşme zamanı..(ben borcamda yaptım bu işlemi..orta boy kare bir borcam kullandım.).

1-önce bulguru ikiye bölelim ,borcamı yağlayalım bir parçasını al tabana eilimzle yayalım..
2-iç malzemeyi araya yerleştirelim..
3-şimdi üstünde sıra.(.ben bu işlem işin streç film kullandım)..streç filmin arasına koyalım ve merdane yardımı ile bulguru inceltelim..açtığımız malzemeyi üzerine yerleştirelim..
4-üzerine zeytin yağı sürelim fırını 180 dereceye ayarlayalım önce  üzerini hafif kızartalım  sonra çıkaralım ve ü tereyağı sürelim..bir iki dakika daha tutalım.
5-fırından çıkarıp üzerini bir bezle kapatalım..bu işlem bulgurum yumuşamasını sağlayacak..
6-SEVGİYLE YİYELİM..AFİYET OLSUN..