Aralık 24, 2012

HATAY kısırı ve pırasalı gözleme


MALZEMELER (6 kişilik)
* 6 çay bardağı ince bulgur
*2-3 adet hafif yumuşamış domates
*1 adet kımızı biber
*1 demet (yaklasık 10 adet) taze sogan
*1 demet maydanoz
*1 demet taze nane
*1 dolu dolu yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı kadar nar ekşisi
*1 limon suyu
*1 tatlı kaşığı kimyon
*tuz,kırmızı pul biber ve isot (arzu edilen miktarda)
*1 çay bardağına yakın sızma zeytinyağı

YAPILIŞI:
1.İlk aşamada bulgurun üzerine domatesleri rendeliyoruz ve 1 cay bardağı kadar kaynar suyuda ekleyip şişmesini bekliyoruz....
2. Bulgur beklerken yeşillikleri bir güzel yıkayıp ince ince kıyıyoruz....
3.Şişen bulgura tuzu,kimyonu,pul biberi,isotu,salçaları ve limon suyunu ekleyip çiğ köfte yogurur gibi toparlanıp homojen bir renk alana kadar yoguruyoruz...
4.Sonra yeşil soganıda ekliyoruz biraz da o şekilde yoguruyoruz...
5.Son olarak maydanozu naneyi zeytinyağını ve nar ekşisinide karıstırıp tadına bakıyoruz..







yapılışı:
5 adet yufka
yarım kilo pırasa
beyaz peynir
1 çorba kaşığı süzme yoğurt
zeytin yağı,tereyağı

yapılışı:
pırasaları keselim ve zeytin yağında soteleyelim..soğumasını bekleyelim ve içine yoğurt ve peynirini koyalım..yufkayı serelim karşılıklı katlayalım içine harcını koyup arkalı önlü tereyağında kızartalım..




kısır,börek,reyhan