Kasım 08, 2012

KEREVİZLİ KIRMIZI BİBER TURŞUSU










Tadından yemeyeceğiniz bir turşu(meryoş tarifi).okuldaki arkadaşlarıma yapmazsanız bu turşuyu döverim sizi demiştim.Bilseler ki tadını müptelası olurlar sanırım.Şİİİİİİİ! Çaktırmayın hiç kimsenin haberi olmadan yapıverin gitsin bu turşuyu.Hadi hemen mutfağa arkadaşlar.


MALZEMELER:
Kereviz
Sarımsak
Kaya tuzu
Sirke(üzüm ama)
Közlenmiş kırmızı biber(Meryoşum bunu kızartılmış kırmızı biberle yaptı.Orijinali böyleymiş öyle söyledi bana;ama benimkiler fırında közlenerek yapıldı.
Zeytin yağı
Acı biber

YAPILIŞI:
Kırmızı biberi közledim fırında sonra sırasıyla:altına sarımsak,tuz,kereviz,acı biber üstüne kırmızı biber aynı işlemi kavanoz dolasıya kadar tekrar ettim.En üstüne de biraz zeytin yağı,sirke,tuz koyarak kapattım.Bir ay kadardır da bekliyor geçenlerde arkadaşlarım yemeğe geldiğinde açmıştım.ayıla bayıla yedik valla.!!






SÜSLEME ÖRNEKLERİ


ŞİRİN ŞEYLER SİZİ














Bu süslemeleri sizlerle zaman zaman paylaşacağım,içlerinden bazılarını en kısa sürede yapıp bloğuma koyacağım.



NE DE GÜZEL BİR DUA..
SİZLER DE GÖRÜN İSTEDİM..